KARDEMİR İŞÇİSİNE YÜZDE 30 ZAM

KARDEMİR İŞÇİSİNE YÜZDE 30 ZAM

KARABÜK Demir Çelik Fabrikaları (Kardemir) ile Çelik-İş Sendikası arasındaki 13’üncü dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. İşçilerin ücretlerine 2 yıl için yüzde 30 zam yapılacak.

Kardemir’de çalışan 3 bin işçiyi ilgilendiren 2017-2018 toplu iş sözleşmesi Kardemir Genel Müdürlüğü toplantı salonunda imzalandı. Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, imza töreninin ardından fabrika içinde yer alan Haddehane Meydanı’nda kendisini bekleyen yaklaşık 2 bin işçi tarafından alkışlarla, sloganlarla karşılandı. İşçiler, sendika başkanlarını patlattıkları konfetiler altında kürsüye gönderdi.

Yüzde 30’luk zammı ve sosyal haklar için de yüzde 16’lık artışı açıklayan Değirmenci şöyle dedi:

‘’Bu toplu sözleşme ananızın ak sütü gibi helal olsun. Krizlere rağmen bu kadar zam aldık. Bunu çok çalışarak, verimli çalışarak işverene katkı vermemiz lazım. Verimli çalışacağız diye söz verdim. Eğer ki biz bura da 7,5 saatlik mesaimizde verimli çalışarak çok üretirsek bir dahaki toplu sözleşme masasında daha güçlü hareket ederiz. O Yüzden biz üzerimizde düşeni yapmamız lazım. Fabrikanın yükünü hafifletecek gücümüz varsa yerine getirmemiz lazım. İşimizi doğru yapmamız lazım.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: