KARDEMİR İŞÇİLERİNDEN AFRİN’DEKİ MEHMETÇİĞE SAFRANBOLU LOKUMU

KARDEMİR İŞÇİLERİNDEN AFRİN’DEKİ MEHMETÇİĞE SAFRANBOLU LOKUMU

KARABÜK’te, Kardemir işçileri, ‘Emeğin aslanlarından Afrin kahramanlarına’ kampanyası kapsamında, ‘Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik için aldıkları 8 bin paket Safranbolu lokumunu törenle Afrin’e gönderdi.

Çelik-İş Sendikası tarafından düzenlenen kampanya kapsamında Kardemir’de çalışan işçiler arasında toplanan para ile 8 bin paket Safranbolu lokumu alındı. Lokumlar gönderilmeden önce Kardemir girişinde bulunan Çelik-İş Sendikası Temsilcilik binası önünde tören düzenlendi. Törene Karabük Valisi Kemal Çeber, İl Garnizon Komutanı Per. Albay Tekin Nemlioğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, Kardemir Genel Müdürü Ercüment Ünal, Kardemir Yönetim Kurulu üyesi Kamil Güleç, Kardemir Genel Müdürü Ercüment Ünal, Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Ulvi Üngören, gaziler ve işçiler katıldı.

Törende konuşan Vali Çeber,”Bunlar sembolik davranışlar ama büyük mücadelelerde bunların çok önemi vardır. Karabük halkının şehidine, milletine, devletine, askerine nasıl sahip çıktığını bundan önceki benzer her olayda göstermiş. Bunu en son Afrin şehidimiz Ömer Bilal Akpınar’ı uğurlarken ve uğurladıktan sonraki davranışlarımızla da hep beraber gösterdik. Ben de her ortamda söylediğim gibi bu ilin Valisi olarak bunun gururunu yaşıyorum, bana bunun gururunu yaşatıyorsunuz. Alnınızdan akan o mübarek ter, şehitlerimizin alnından akan o mübarek ter ve kanla bu topraklarda buluşuyor ondan hiç şüphemiz olmasın. Sizler rızıklarınızdan, çoluğunuzun-çocuğunuzun rızkından keserek neler yapabilirim diye çalışıyorsunuz. Bana hemen hemen her gün, her hafta ne yapabiliriz, ne olur bir şey söyleyin yapalım diye birçok vatandaşımız geliyor Allah hepsinden razı olsun. Devletimiz çok güçlü, Elhamdülillah her şeyimiz var, hiçbir şeye ihtiyaç yok, arzu edildiği zaman ya da emir buyrulduğu zaman başta ben olmak üzere Karabük’ten herkesin çekinmeden oraya koşa koşa gideceğini biliyorum. Ama bu faaliyetlerinde moral, motivasyon olarak orada ne kadar etkili olduğunu da biliyorum. Ben Karabüklü hemşehrilerimden Devletim adına razıyım, eğer hakkım varsa şehitlerimiz adına, gazilerimiz adına orada mücadele eden kahramanlarımız adına razıyım, Allah’ta sizlerden, işçi kardeşlerimden, gerçek sendikacılığı vatansever, devlet sever sendikacılığın ne olduğunu bugün bir kez daha gösteren Çelik-İş Sendikamızdan razı olsun. Allah yaptığınız hayrı kabul etsin, Allah gönderdiğimiz lokumdan tadan her bir kardeşimin nefesini, gücünü, kuvvetini, çevikliğini, kahramanlığını arttırsın. Bizim Karabük’ten yapacağımız ve yapmamız gereken her türlü davranış için her zaman hazır olduğunuzu da biliyorum, sizlerle gurur duyuyorum”dedi.
Başkan Vergili, bu tür kampanyaların devam edeceğine inandığını söyledi. Vergili,”Dünya bilmeli, Suriye’dekiler bilmeli, toprağımıza göz dikenler çok iyi bilmeli; eğer bir tane şehidimiz düşüyorsa bu topraklardan bin kişi tekrar yola düşer”dedi.
Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Ulvi Üngören ise,”Kahraman Mehmetçiğimizin her zaman yanındayız. İhtiyaç duyulduğunda cepheye gitmek için hiçbir tereddüt yaşamayız”diye konuştu.
Konuşmaların ardından dua edildi. Kurban kesiminin ardından lokumların yüklendiği minibüs Hatay’daki askeri birliğe gitmek üzere yola çıkarken, minibüse Safranbolu Otomobil ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARDOFF) Kulübü üyeleri arazi araçlarıyla il sınırına kadar eşlik etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: