KARABÜK’ÜMÜZ DAHA TEMİZ, DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR HALİNE GELECEK

KARABÜK’ÜMÜZ DAHA TEMİZ, DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR HALİNE GELECEK

KARABÜK Valisi Fuat Gürel, Kardemir’in çevre izni alabilmek için müracaatını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yaptığını belirterek, ’’Artık bundan sonra ki süreç; buranın çevreye verdiği zararların kabul edilebilir değerlere çekilmesiyle alakalı bir süreç olacak. Eksiklerini tamamladıktan sonra Marzinc gibi izinlerini alacaklar. Karabük’ümüz daha temiz, daha yaşanabilir bir şehir haline gelecek. ‘’dedi.

Vali Gürel, yaklaşık 4 aylık görev süresinde yaptığı  gezi, ziyaret ve incelemeleri  Burası Karabük Gazetesi’ne değerlendirdi. Valiliğin kaymakamlık mesleğinin zirvesi olduğuna işaret eden Gürel,’’ Zamanı geldiğinde her mülki amiri ister, ben de istedim. Nasip oldu. Nasip olmayanlar var mı? Var. Karabük’e vali olmak aklımdan geçmiyordu. Ama Karabük’e geldiğim için şükrediyorum. Eğer burada iyi bir ortam bırakıp, ‘Allah razı olsun, işte bir vali vardı’ dedirtebilirsem ne mutlu bana.’’dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİNE DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUM

Karabük’ün merkezi, önemli,  güzel bir şehir olduğunu ve beklentilerinin karşılığını bulduğunu anlatan Vali Gürel, şunları söyledi:’’Her şeyden önce bizim için çok değerli bir Safranbolu var. Karabük’ün geçmişini dinleyince çok daha önemli olduğunu anlıyorsunuz. Geçmişteki o şatafat, kültürel ve sanatsal alt yapıyı dinleyince çok daha iyi olduğunu anlıyorsunuz. Şu anda kötü mü? Hayır ama daha iyi olabilir. Aslında bünyesinde çok iyi potansiyelleri barındıran bir yer. Daha iyi olabileceğine inanıyorum. Onun içinde bizim elimizden gelen bir şey varsa onu yapmaya çalışacağız. Ama başka kurumlarında yapması gereken şeyler var. Onlarında yapması gerekiyor. Gittiğim yerlerde neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Her sohbetin içinden bir şeyler almaya çalışıyorum. Toplumun her kesimine dokunmaya çalışıyorum.  Sadece belli alanlara değil bütün alanlara bir şekilde dokunmaya çalışıyoruz. Kaldığım süre içinde buralara kalıcı neler bırakabiliriz, nasıl farklılıklar yaratabiliriz, insanların hayatına nasıl dokunabiliriz? Onun üzerine gayret gösteriyoruz. ‘’

KARABÜK’ÜMÜZ DAHA TEMİZ, DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR HALİNE GELECEK

Vali Gürel, İlk geldiği günden bu yana insanların gündeme getirdiği konuların başında hava kirliliğinin geldiğini ve bu hava kirliliğinin ana kaynağı olarak gösterilen yerin de Kardemir olduğunu söylediklerine dikkat çekti. Kardemir’in bir taraftan üretim kapasitesini arttırırken bir taraftan da hava kirliliğini önlemekle alakalı çevre yatırımları yaparak bir kısım tedbirler aldığını belirten Gürel, şöyle dedi: ’’Kardemir buranın ayrılmaz bir parçası. Kardemir gibi bir işletmeyi çok fazla yıpratmamak gerekir. Çünkü burası birçok insanın geçmişten bu yana ekmek kapısı. Karabük’ün Karabük olmasının sebebi de Kardemir. Böyle bir işletmenin korunarak iyileştirilmesi lazım. Eksiklerini tamamlarken de istişare içinde olmak lazım. Şu anda onu yürütmeye çalışıyoruz. Çevre izni alabilmek için müracaatlarını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yaptı. Artık bundan sonra ki süreç; buranın çevreye verdiği zararların kabul edilebilir değerlere çekilmesiyle alakalı bir süreç olacak. Eksiklerini tamamladıktan sonra Marzinc gibi izinlerini alacaklar. Karabük’ümüz daha temiz, daha yaşanabilir bir şehir haline gelecek. ‘’

HERKESTE GEÇMİŞLE HESAPLAŞILMALI DİYE BEKLENTİ VAR

Kardemir Karabükspor’un kent için önemli bir değer olduğunu ifade eden Gürel,’’Ancak şu anda içinde bulunduğu  sıkıntılar öyle basit, üstesinden gelinecek sıkıntılar değil. Çok büyük rakamların ortaya konulması gerekiyor. Onun içinde maalesef destek veremedik. Çok kişiyle görüştüm, bunun istişaresini yaptık. Herkeste geçmişle hesaplaşılmalı diye beklenti var. Muhtemelen geçmişte bir şeyler olmuş. 200 milyon TL gibi bir rakamı halletseniz bile sorun çözülmüyor. Kulübün devamı için başka rakamlara, başka desteklere ihtiyaç var.  Maalesef bir çıkmaza girildi. Verdiğin bütün kaynaklar dipsiz bir kuyu gibi akıp gidiyor. Bundan sonraki süreçte toplumun geneline yayabileceğimiz spor dallarını destekleyip, hiçbir şey olmasa bile spor yapmalarını, sporla buluşmalarını sağlamak istiyoruz. Küçük dokunuşlarla güzel işlere bakmayı düşünüyoruz.’’ diye konuştu.

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: