KARABÜK ŞEHİDİNİ UĞURLADI

KARABÜK ŞEHİDİNİ UĞURLADI

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin’de sürdürdüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın 19’uncu gününde şehit olan 2 askerden 22 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın cenazesi, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.
‘Zeytin Dalı Harekatı’nda kapsamında, Suriye’nin Afrin kentinin Bülbül beldesi ile El Maski arasındaki bölgeye teröristler tarafından akşam tanksavar ve havanla düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akpınar’ın cenazesi, askeri uçakla Zonguldak Havalimanı’na getirildi.

ANNESİ VE EŞİ TABUTA SARILARAK GÖZYAŞI DÖKTÜ
Dua edilmesinin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, uçaktan indirilip, askerlerin omzunda cenaze aracına götürüldü. Şehit astsubayın cenaze aracındaki tabutuna sarılan acılı anne Ülker ve eşi Hafize Nur Akpınar, uzun süre gözyaşı döktü. Şehit annesi, “Yavrucuğum, düğününe mi geldin? Mis gibi kokulu yavrum. Vatanımız sağ olsun. Şehit oldu benim oğlum” diyerek, ağladı.
ÇAYCUMA KAYMAKAMI KEÇELİ, ŞEHİT KUZENİNİ KARŞILADI
Öte yandan şehit Akpınar’ın, Çaycuma Kaymakamı Keçeli’nin dayısının oğlu olduğu öğrenildi. Cenazeyi karşılayan Keçeli, kuzeni Akpınar’ın Türk bayrağına sarılı cenazesini görünce gözyaşlarını tutamadı. Ömer Bilal Akpınar ile Hafize Nur Akpınar’ın geçen yılın Haziran ayında, Safranbolu’da düzenlenen düğünle evlendikleri belirtildi.

ŞEHİDİN CENAZESİ SAFRANBOLU’YA GETİRİLDİ
Şehit Akpınar’ın cenazesi, Zonguldak Havaalanı’ndan alınarak, Safranbolu’ya Emek Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Şehit astsubay için burada helallik alındı. Şehit astsubayın annesi Ülker Akpınar, oğlunun fotoğrafını öptükten sonra, “Vatan sağolsun” dedi. Anne Ülker Akpınar, elini öpen oğlunun silah arkadaşı Uzman Çavuş Ünal Daştan’a sarılarak, “Sen mi getirdin Ömerimi. Yavrum Allah sana ömür versin, annene babana, evliysen eşine, çocuğuna bağışlasın. Yavrumu bu ellerinle mi getirdin?” diyerek askerin ellerini tutup öpmeye çalıştı. Şehit annesi daha sonra Vali Kemal Çeber’e dönüp, “Ağlamayacağım. Bir kere daha koklayayım, gözünü seveyim” dedi. Anne, oğlunun cenaze aracı içindeki Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp, öptü. Daha sonra şehidin eşi Hafize Nur, kız kardeşi Beyza ve babası İsmail Akpınar da cenaze aracına bindi. Burada alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi, Karabük’e getirildi.

10 BİN KİŞİ UĞURLADI
Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar için Karabük Kent Meydanı’nda düzenlenen cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Karabük Valisi Kemal Çeber, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ak Parti Karabük milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu 125.Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih ürkmezer, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Refik Polat, şehidin Tunceli’de komiser yardımcısı olarak görev yapan eşi Hafize Nur Akpınar, babası İsmail ve annesi Ülker ile kızkardeşi Beyza Akpınar ile gaziler, Kardemir Karabüksporlu futolcular, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

EŞİNİN ÜNİFORMASINI GİYİNDİ
Hafize Nur Akpınar, törene üzerinde eşinin üniforması ile Beyza Akpınar ise ağabeyinin parkasıyla katıldı. Kalabalık sık sık ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı attı. Törende şehidin eşi, annesi, babası ve kız kardeşi yan yana oturup birbirlerinin ellerinden tuttu. İl Müftüsü Halil Bektaş tarafından kıldırılan cenaze namazında Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, şehidin babasıyla yan yana saf tuttu. Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın cenazesi vasiyet ettiği Safranbolu Şehir Mezarlığı’ndaki Şehitlikte toprağa verilmek üzere cenaze aracına götürüldüğü sırada şehidin ailesi Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp öptü. Anne Ülker Akpınar, şehidin cenazesi cenaze aracına götürülürken elini Türk bayrağına sarılı tabuttan ayırmadı.Şehit Ömer Bilal Akpınar’ın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: