OKULLARA ÖRNEK OLACAK UYGULAMA

OKULLARA ÖRNEK OLACAK UYGULAMA

Karabük’te ilkokulda maddi durumu iyi olmayan öğrenci aileleri için ‘infak’ adı altında yardım odası oluşturuldu. Tespit edilen 30’u yabancı 50 aileden 10 aileye yardımda bulunuldu.
Cumhuriyet Mahallesi’nde 865 öğrencinin eğitim gördüğü Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu yönetimi ve okul aile birliği, ihtiyaç sahibi öğrenci aileleri için çalışma başlattı. Bu kapsamda ‘infak’ adı altında yardım odası oluşturuldu. Gıdadan giyime kadar bu odada toplanan malzemeler okul aile birliği tarafından ihtiyaç sahibi 10 aileye ulaştırıldı. Okul Müdürü Erdoğan Ünver, tespit ettikleri öğrenci ailelerinin evlere ziyarete gittiklerini ve bazı çalışmalar yapmalarının gerektiklerini düşündüklerini belirterek, “Okulumuzdaki odayı böyle bir işe tahsis ettik. Okul aile birliği yönetimimizle birlikte velilerimize bir duyuru yaparak onlara hep beraber dezavantajlı ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılamamız, destek olmamızın gerektiğini söyledik. Sağolsunlar bizleri kırmadılar. Birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Burada en önemli olan şey, yardımların ciddi şekilde yerine ulaşıyor olması. Okul olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu işi sürdürüyor olmamız. Bu bizi mutlu ediyor” dedi.
Odanın adının ‘infak’ olmasıyla ilgili olarak da Ünver, “Atalarımızdan, Osmanlı İmparatorluğundan, geçmişten de biliyoruz ki ‘infak’ bizim için önemli bir kavram. O sebeple de infak kavramını da zihinlere yerleşmesini istedik. Böyle bir isimle isimlendirdik odamızın adını” diye konuştu.
30’U YABANCI UYRUKLU 50 DEZAVANTAJLI ÖĞRENCİMİZ VAR
Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Cin ise, 50 dezavantajlı öğrencilerinin bulunduğunu bunlardan 30’unun yabancı uyruklu olduğuna değinerek, şöyle dedi:
“Önce arayıp randevu talep ediyoruz. Gidip eksiklerine bakıyoruz. Giysi, gıda ya da başka türlü bir sıkıntıları olup olmadığını belirliyoruz. Ertesi günde yardımlarımızı veriyoruz. Bazı ailelerimize de para yardımı yaptık. Bunu da sınıf annelerimizin destekleriyle karşılıyoruz. Sınıf ailelerimiz bu konuda çok iyiler. Şu ana kadar 10 aileye yardımda bulunduk”
Cin, okullarının eksikliklerinin giderilmesi için de kermes düzenlediklerini, buradan elde edilen gelirle bu ihtiyaçları gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: