“HAYIR ÇARŞISI İLE HAYRA KÖPRÜ OLACAĞIZ”

“HAYIR ÇARŞISI İLE HAYRA KÖPRÜ OLACAĞIZ”

AK Parti Karabük İl Başkanlığı tarafından 31 Mart Yerel seçim çalışmaları doğrultusunda proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

By Fatih davet evinde hafta sonu düzenlenen tanıtım toplantısına; AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş, Cumhur Ünal, AK Parti 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Suat Önal, AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile partililer katıldı.

Tanıtım toplantısında projeleri hakkında basın mensuplarını sunum eşliğinde bilgilendiren Prof. Dr. Burhanettin Uysal, en büyük projelerinden birisi olan ‘Hayır Çarşısı’ hakkında basın mensuplarını bilgilendirerek; “Hayır Çarşısı İle Hayra Köprü Olacağız” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı olarak seçildiği andan itibaren projelerini uygulamaya koymak için çalışacağını ifade eden Uysal, konuşmasına şöyle devam etti;  ‘Hayır Çarşısı’ en büyük projelerimizden bir tanesi olacak. Hepimizin mahallesinde fakir, fukara, gariban var. Peygamber Efendimiz ne diyor, ‘Komşusu açken tok yatan, bizden değildir.’ Paylaşma üzerine bu düzen kurulmuştur; ama şehirler o kadar büyüdü ki artık yardımlar gerçek manada yapılamıyor. Açıkgöz olanlar çok fazla yardım alırken, gariban olanlar sesi çok çıkmayanlar sessiz kalıyor ve bu yardımlardan faydalanamıyor. Seçim çalışmaları kapsamında Valilik çalışanlarını ziyarete gittik. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nı ziyaret ettik. Vakıf olarak gerçekten hizmet etmek için çalışıyorlar. Kendilerini de tebrik ettik. Orada çalışan bir arkadaşımız bizlere yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve ‘burada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz, ihtiyaçlarını gideremediğimiz vatandaşlarımızı ise; Safranbolu Belediyesi’ne yönlendiriyoruz. Oradan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz’ dedi. Bir Karabüklü olarak buna rıza gösteriyor musunuz? Böyle Belediye Başkanlığı olacaksa, ben olmak istemiyorum. Kendi şehrimin fakirlerini, garip gurabasını,  besleyemeyip, ihtiyaçlarını gideremeyip onları bir başka ilçeye yönlendiriyorsa bu hepimizin ayıbıdır.

Getireceğimiz sistem şöyle işleyecek; sizlerin tavsiyesi üzerine, şu mahalle de şu sokak da şu numaralı evde bir ihtiyaç sahibi var. Belediyenin memurları gidecek, inceleme yapacak. Bu inceleme neticesinde ihtiyaç sahibi ise kendisine hazırlamış olduğumuz kart teslim edilecek. Bu kartlara hayırseverler tarafından TL yüklemesi yapılacak. Tabi her ihtiyaç sahibi vatandaşımızın ihtiyacı farklı. Kiminin ki 50 puan kiminin ki 500 puan olacak. Bunu da memurlarımız belirleyecek. O vatandaşlarımız gelip ‘Hayır Çarşısı’ da ihtiyacını karşılayacak. Bunu kimse görmeyecek. Ben belediye başkanı olarak Hayır Çarşısı kurdum, bak bu vatandaşlarımızda buradan misal makarna aldı, diye anlatmayacağım. Süper market gibi düşünün, vatandaşlarımız gelecek arka kapından girecek, içeride bakacak ve ihtiyacı neyse onu alacak ve kartı ile ödemesini yapacak.”

Proje tanıtım toplantısı Milletvekilleri ve İl Başkanı’nın konuşmasının ardından sona erdi.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: