HADDECİLİK MYK REVİZESİ KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

HADDECİLİK MYK REVİZESİ KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

MESLEKİ Yeterlilik Kurumu tarafından belgelendirilmesi zorunlu meslekler arasına alınan ve ilimizin önemli sektörlerinden olan Haddecilik Seviye 3-4 belgelendirmeleri konusunda firmalarımızın revize talebi Karabük TSO’ya sunulmuştur. Yönetim Kurulu’nda ve 2.Meslek Komitesi’nde görüşülen talepler TOBB ’ye iletilmiş ve talebimize istinaden birliğimizin yapmış olduğu çalışmalara ilişkin cevabi yazısı odamıza ulaşmıştır.

TOBB ’den iletilen yazıda özetle’ ’Karabük TSO’dan gelen talep doğrultusunda MYK tarafından bir çalışma grubunun oluşturulduğu ve bu çalışma grubuna Birliğimiz iştiraki TOBB MEYBEM A.Ş. katılımının sağlandığı belirtilmiştir. Bahsi geçen çalışma grubu TOBB ev sahipliğinde 21-22 Ekim 2019 tarihlerinde çalıştay gerçekleştirmiş olup Haddeci Seviye 3-4 ulusal yeterliliklerini revize etmek üzere çalışmalar yapılmıştır.

Bu süreçte revize edilen ulusal yeterlilikler MYK Metal Sektör Komitesi’nde görüşülecek ve MYK Yönetim Kurulu’na sunulacaktır. Yönetim Kurulu onayının ardından ise kamuoyuna açıklanacak ve tüm sınav ve belgelendirme kuruluşları yeni yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme hizmetleri yürütecektir. ’denilmiştir.

Karabük TSO’ya iletilen yazı üzerine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, kentteki firmalarının talebi üzerine MYK nezdinde revize çalışması yapan üst birliğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) ve süreçte emeği geçenlere teşekkür ederek yapılan çalışmaların sektöre hayırlı olmasını diledi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Haddecilik mesleğinde MYK Belgelendirmesi yapacak firmalarımızın herhangi bir konuda mağduriyetinin olmaması amacıyla konu tarafımızdan takip edilmektedir.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: