‘GENÇLERİMİZİ, KADINLARIMIZI GİRİŞİMCİLİĞE TEŞVİK ETMELİYİZ’

‘GENÇLERİMİZİ, KADINLARIMIZI GİRİŞİMCİLİĞE TEŞVİK ETMELİYİZ’

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin girişimci sayısı ile zenginleşeceğini belirterek, “Hedefimiz Japonya, Almanya gibi olmaksa, Japonya’nın girişimci nüfusunu mukayese ettiğimizde 3 misli gerideyiz. Gençlerimizi, kadınlarımızı teşvik etmemiz lazım” dedi.
TOBB Başkanı Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda istişare toplantısına katıldı. Hisarciklıoğlu, Türkiye’nin girişimci sayısı ile zenginleşeceğini belirterek, “Kadınlardaki girişimci oranımız yüzde 7. Biz bu işe başladığımızda yüzde 5’ti. Ama zenginleşebilmenin yolu da ne kadar çok girişimcin var, o kadar zenginsin. Kız çocuklarınızı da dahil edin buna. Eğer bugün hedefimiz Japonya, Almanya gibi olmaksa, Japonya’nın girişimci nüfusunu mukayese ettiğimizde 3 misli gerideyiz. Gençlerimizi teşvik etmemiz lazım, kadınlarımızı teşvik etmemiz lazım” diye konuştu.
Yeni bir yasanın geleceğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
“Bu da size tüyo, haberiniz olsun. İnşallah bu yasa meclisten geçirilecek. Şu an itibarıyla yasa geçerse 1 ay hakkınız var. Geçmişteki teşviklerden haberiniz yok, haberiniz olsun. Müracaat edin. Geçmişte Türkiye’nin en kurumsal firması, aklınıza kim geliyorsa o bile. Maalesef biz bu teşvikleri uğraşıp alıyoruz, özel sektör kullanmıyor, haberi yok. Muhasebecilerimiz de takip etmiyor. Bizler de iş sahibi olarak takip etmiyoruz. Türkiye’nin en kurumsal firmasının bile haberi yok. Şimdi herkes harıl harıl müracaat ediyor. Yeni yasa geçirildi mi bir ay içerisinde geçmiş alacakları talep ettin etin. Etmediysen hakkın gitti, haberin olsun. Onun için ben size diyorum ki; burada para var haberiniz olsun. Hepinizin istisnasız devletten alacağı var, geçmiş teşviklerden dolayı. Çok az bir firma bunlardan faydalanmış. Para istiyorsunuz. Paran var senin. Zaten gidip fazladan yatırmışsın. Git al.”
Hisarciklıoğlu’nun konuşması sırasında salona gelen Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in, “Bendeniz TBMM üyesiyim. Karabük Milletvekili olarak parlamentoda görev yapıyorum. ‘Peki sen ne diyeceksin?’ diye bir soru sorulabilir bana. Son günlerin en revaçta reklamlarından biri, halk çok beğeniyor. O reklamdaki vatandaş gibi bir cevap vermek istiyorum: ‘Görüyorsunuz konuşmayacağım mükemmel, konuşmama gerek yok” demesi salonda gülüşmelere yol açtı.
Toplantı eski başkan ve meclis başkanlarına plaket verilmesinin ardından sona erdi.
BANKALARIN TUTUMUNDAN TÜCCARLAR VE SANAYİCİLER OLARAK RAHATSIZIZ
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir restoranda düzenlenen ‘Sanayi Kenti Karabük’ün Ekonomik Geleceği’ konulu istişare toplantısına katıldı. Hisarcıklıoğlu, bankaların son dönemdeki tutumundan tüccar ve sanayiciler olarak rahatsız olduklarını belirterek, “Kredi maliyetlerinin yükselmesi, kredi vermekteki zorlaştırmalardan reel sektör çok zor durumda kalıyor. Bunun bir an önce çözülmesi lazım” dedi.
Filyos Liman Projesi’nin özellikle Karabük için önemli olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, ”Çelik bizim için, Karabük için önemli. Dün ABD Başkanı bir açıklama yaptı. Özellikle bizi, Karabük’ü çok ilgilendiriyor. ‘İthal çeliğe yüzde 25 ek gümrük vergisi koyuyorum’ dedi. Bizim gibi dünya çapında çelik üreticisi olan ülke için bu bizi sıkıntıya sokacak bir iş. Şu anda dünyanın en büyük 10’uncu çelik üreticisiyiz.

Bu bizi sıkıntıya sokacak. Bunun çözülmesi çok önemli. Eğer dünya bu şekilde, her ülke korumacı tavır içine girerse, bakınız dünyada bütün savaşlar ekonomiden çıkmıştır. Birinci, İkinci Dünya Savaşlarının çıkma sebepleri budur. Dünya ekonomisi içine kapanırsa, Allah korusun dünyayı felaket bekliyor haberiniz olsun. Herkes aklını başına alsın. İş dünyalarında görüş ayrılığımız yok. Ama maalesef popülist bu tür söylemlerle güya kendi ülkesindeki çelikçileri koruyormuş gibi yapıp dünyayı sıkıntıya sokar bu işler” diye konuştu.
Konuşmasının ardından toplantı salonundan canlı bağlantı yoluyla Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Yüksek Okulu’nun açılışı yapıldı. Hisarcıklıoğlu’na kendi resminin bulunduğu tablo ile çeşitli hediyeler verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: