ERDOĞAN DİNÇEL: ‘BURASI AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLLERİN ARPALIĞI DEĞİLDİR’

ERDOĞAN DİNÇEL: ‘BURASI AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLLERİN ARPALIĞI DEĞİLDİR’

CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel,: ”Kardemir’de 4 yönetim kurulu bağımsız üye adaylarından 3’ü AK Parti eski milletvekili. Burası Ak Parti eski milletvekillerinin arpalığı,iş ve rant kapısı değildir. Bu yapılan hatadan derhal dönülmesi gerekmektedir”dedi.
Karabük ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), yönetim kurulu bağımsız üye adayları belirlendi. Fabrikanın Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında şöyle denildi:
”Şirketimizin yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nın gündeminde yer alan yönetim kurulu üyelerinin seçimi ile ilgili olarak, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Kurumsal Yönetim Komitesi tarafından Yönetim Kurulu’na, Genel Kurul’a teklif edilmek üzere sunulan yönetim kurulu bağımsız üye adaylarımız Şamil Ayrım, Ömer Faruk Öz, Mehmet Erdoğan ve Bülent Gedi̇kli̇’dir.”
CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel, üyelerden Ömer Faruk Öz, Mehmet Erdoğan ve Bülent Gedikli’nin Ak Parti eski milletvekilleri olduğunu hatırlatırken şunları söyledi:
”Kardemir Karabük’e, Karabük halkına mal olmuş bir şirkettir. Burada atama ile yönetim kurulu üyesi belirlenemez. Hükümet’in buna müdahalesi son derece yanlıştır. Burası Ak Parti eski milletvekillerinin arpalığı, iş ve rant kapısı değildir. Bu yapılan hatadan derhal dönülmesi gerekmektedir. Demir sektörünü bilen, Kardemir’i tanıyan, Karabük’ü tanıyan yönetim kurulu üyelerinin seçilmesi gerekmektedir. Kardemir’in ekonomik olarak sıkıntıya girmesi Karabük’ün sıkıntıya girmesi anlamına gelir. Biran önce bu uygulamadan vazgeçilmelidir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: