DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ MASAYA YATIRILDI

DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ MASAYA YATIRILDI

Şehrin ekonomi aktörleri, esnafları, işadamları ve onların oluşturduğu mesleki kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile İlimizin Demir Çelik Sektörünün durumu, potansiyeli, Filyos Endüstri Bölgesi ve Limanında gelinen son durum ve bölgemize etkileri, Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin son durumu ve son sanayi gelişmelerini içeren Ekonomi Toplantısı yapıldı.

Karabük Polisevinde yapılan Ekonomi Toplantısına Vali Fuat Gürel, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve Hüseyin Avni Aksoy, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Vali Yardımcısı Barboros Baran, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Mescier, Oda Başkanları, kurum müdürleri ile özel sektör kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin Ekonomi Toplantısında yaptığı konuşmada, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde yapımı devam eden Filyos Limanı hakkında bilgiler verdi. Projenin gerçekleşmesinin ardından Türkiye’nin en büyük limanı olacağını belirten Şahin, “Yıllık 25 milyon ton kapasiteli büyük bir liman olacak. Çandarlı Limanı da devam ediyor, o da yıllık 20 milyon ton kapasiteli olacak. Mersin Limanı devam ediyor. Türkiye’de 20 civarında limanımız var. Bunların kapasitesi yıllık 54 milyon ton. Filyos ile Çandarlı ve Mersin’de devreye girdiğinde yıllık kapasitemiz 120 milyon tona çıkacak. Türkiye’nin 2023 hedeflerini tutturabilmek için buna ihtiyacı var. Uluslararası ticaretin yüzde 90’ının deniz yoluyla yapıldığını düşünecek olursak, bu limanlar hayati önem taşımaktadır.” diye konuştu.

Karabük’ün en büyük değerlerinden bir tanesi olan demir çelik konulu bir toplantı düzenlendiğini ifade eden Vali Gürel, “Kardemir’in kurulması ile beraber Karabük büyüyüp gelişerek günümüze kadar gelmiştir. Karabük’ün asıl sektörü demir çelik sektörü olarak devam etmekte ve bunun yanında bazı sektörlerde var. Ama bu akşam özellikle demir çelik ile ilgili konuları masaya yatırıp görüşeceğiz. İlimizde önemli sektörler,  demir çelik, turizm orman ürünleri sanayisi ve gıda ve tekstili de içinde barındıran diğer sektörler olarak 4’e ayırabiliriz. Turizmle ilgili malumunuz Safranbolu başta olmak üzere diğer ilçelerimizde de turizm altyapımız var. Turizmle ilgili daha önceden Turizm Koordinasyon toplantısı yapmıştık. Tekrar bir toplantı daha yapacağız. Diğer sektörlerle ilgili de bu tip toplantılar yapıp tarafları bir araya getirip çözüm için elimizden geleni yapacağız. Bu sene Keltepe kayak merkezinin bir kısım eksiklikleri tamamlanabilirse günübirlik kullanıma açabiliriz.  Turizmle ilgili bir diğer konuda Hadrianapolis antik kentinde bir kilisenin üstü kapatılmış durumda 2 yapının daha üstünü kapatabilirsek ve karşılama merkezini ve çevre düzenlemesini yapabilirsek 2020 sezonuna antik kentimiz turizme açmayı planlıyoruz. Orman ürünleriyle ilgili Yenice ilçemizde bir altyapı mevcut, burası ile de ilgili çalışmalar yapmaktayız.

Bu akşam konumuz Demir Çelik sanayisi. Yapımı devam etmekte olan Filyos Liman projesinin ve Endüstri Bölgesinin ilimize getireceklerini ve bu projelerde ilimiz sanayicilerinin yer alabilmelerini konuşacağız, Eskipazar ihtisas OSB’de gelinen son durum ve burada nasıl pozisyon almamız gerektiği gibi konuları konuşup, değerlendirmeler yapacağız. 4 Arkadaşımız sunum yapacak, Demir çelik sektörünün ilimizdeki mevcut durumu, filyos liman projesi, Filyos endüstri bölgesi ve çelik kümelenmesi. İnşallah toplantımız verimli geçer. Karabük’ümüzdeki Demir çelik sektörüne bu toplantılarla yön vermiş oluruz. Bu toplantıya katılan tüm demir çelik paydaşlarına teşekkür ediyorum. İnşallah verimli bir toplantı olur.”diye konuştu.

Toplantı sunumlar ve karşılıklı fikir alışverişi şeklinde basına kapalı olarak devam etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: