ÇOCUKLARI OTİZMLİ ANNE BABANIN FERYADI

ÇOCUKLARI OTİZMLİ ANNE BABANIN FERYADI

KARABÜK’te, otizm hastası çocukları 24 yaşındaki Fatih Bilgücü’nün anne babası,’’ İlaçlarının bir etkisi kalmadı. Ne bizde ne de çocukta hayır kaldı. Ne eşimin ne de benim dayanacak gücümüz kalmadı. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Bir çaresi varsa yardımcı olsunlar’’ dedi.

Öğlebeli Mahallesi’nde doğuştan otizm hastası çocukları Fatih Bilgücü ile 2 katlı evlerinde yaşayan Satı ve Hasan Bilgücü çifti, çocuklarının durumu nedeniyle zor ve uykusuz geceler geçiriyor.

UYUDUĞU ZAMAN DİNLENEBİLİYORUZ

52 yaşındaki anne Satı Bilgücü, oğlunun derdini anlatamadığını, 5 yaşındaki bir çocuk gibi davrandığını belirterek,’’ Sırtı kaşındığında elimi tutup sırtına koyuyor, gideceğim derse kolumdan tutuyor, yatacağı zaman ise kendi yatıyor. Çok zorlanıyoruz. Uyuduğu zaman dinlenebiliyoruz. Hareket edecek durumun olmuyor bazen. Ağrı kesici, kas gevşetici ilaçlar kullanıyorum. Hızlı yürüdüğü için ben arkada kalıyorum. Beni zorluyor. Günde 4-5 saat yürüyoruz, hiç durmadan 6 saat yürüdüğümüz de oldu’’ dedi.

SABAHLARA KADAR 4-5 SAAT SALLIYORUZ

Oğlunun devamlı yürümek ve salınmak istediğine işaret eden Satı Bilgücü şunları söyledi:’’Gideceğim diyor, engel olamazsın olduğunda bağırıyor, gürültü yapıyor. Evde zannedersin ki bir şey yapıyorlar. Babasıyla durursa 3 saat salıncakta salladığımız oluyor. Gece uyandığında bahçedeki salıncağa da getirdiğimiz zamanlar oluyor. Sabahlara kadar 4-5 saat sallıyoruz. Çok zor bir durum. Bir kişi olursa dayanamaz. Yoruldum diye ben babasına bakıyorum babası bana bakıyor. Birbirimizden destek bekliyoruz yoruluyoruz diye. Evde yemek olacak, çay olacak. Anında yemek ve çay arıyor. Yemeğini de genelde elinde yiyor. Çok hareketli olması bizi zorluyor. Biz yaşlanıyoruz. Oğlumda genç olduğu için bizi bedence zorluyor.’’

İLAÇLARI ETKİSİZ HALE GELDİ, GEZMEYİNCE KAFASINA VURUYOR

İşçi emeklisi baba 57 yaşındaki Hasan Bilgücü ise  ‘’İlaçları etkisiz hale geldi. Devamlı kafasına vurduğu için kafası yara içinde, elleri kan içinde. Elleri iltihap yapmış. Antibiyotik kullanıyor. Devamlı bu sorun yaşanıyor. Altını ıslatma problemleri var.  Sabahlara kadar yürüyoruz ve sallıyoruz. Ayak basmadığım yer kalmadı. Bütün mahalleleri geziyorum. 10- 20 kilometre yürüyorum. Gezmeyince kafasına vuruyor. Sabahlara kadar yürüyoruz, evde, bahçede salıncağa bindiriyoruz. Zaten artık başka bir işimiz kalmadı. Son noktamız var, sallıyoruz. Yemekmiş bilmem neymiş. Bir soluk alabilirsen,  bir şey yiyebilirsen o derece yani. Devamlı yürümek ve sallanmak istiyor. Ne yapacağımızı sapıttık artık. Eşim psikiyatri tedavi görüyor. Başka sorunları da var. Benim ayak sorunlarım var. Daha ne kadar mücadele edelim? Nereye kadar ne yapalım? İlaçlarının bir etkisi kalmadı. Ne bizde ne de çocukta hayır kaldı. Ne eşimin ne de benim dayanacak gücümüz kalmadı. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Bir çaresi varsa yardımcı olsunlar. Artık dayanacak gücümüz kalmadı’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: