CHP 96.YILINI KUTLADI

CHP 96.YILINI KUTLADI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923’te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyasi partisi olarak 96 yıldır varlığını sürdürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 96. Yıl dönümü nedeniyle Karabük Kent Meydanındaki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törene Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl Genel Meclisi Üyesi Nuri Kırımlı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karabük Şube Başkanı ibrahim Kökkaya, önceki il ve ilçe başkanları ile partililer katıldı.

Törende konuşan CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, “Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün benim iki büyük eserim vardır, biri Cumhuriyet Halk Partisi diğeri Türkiye Cumhuriyeti diyerek önem verdiği partimizin 96. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

Bizler bu iki esere her zaman ve her koşulda sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden beri;  çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temelleri olan çağdaşlığın, demokrasinin, insan haklarının ve laikliğin ayakta kalması için yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Partimizin tüm üyeleri ile beraber bölgemizde ve dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen biz Cumhuriyet Halk Partililer laiklikten ödün vermeden Atatürkçü düşünceden ayrılmadan hak, hukuk, adalet diyerek ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi korumaya, bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

Bizler emperyalizme boyun eğmeyenlerin kuruluş ve kurtuluşun partisinin üyesi olmaktan gurur duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partimizin 96. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, partimizin kurucusu ve ilk genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü ve ebediyete intikal etmiş tüm partililerimizi sevgi ve özlemle anıyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, daha sonra partililerle birlikte anıt çevresinde temizlik yaptı. Başkan Köse, ”Atatürk Anıtı’nın çevresini görünce üzüldük. Partili arkadaşlarımızla birlikte el birliği ile temizlik yaptık.’ diye konuştu.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: