BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLIYORLAR

BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLIYORLAR

SAFRANBOLU Belediye Başkanı Elif Köse,’’ Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği kursuyla ilgili,’’ Kursiyerlerimiz burada hem organik tarım yapmayı öğrenirken hem de İŞKUR İl Müdürlüğünce sağlanan destek ile günlük bütçelerine katkı sağlıyorlar.’’dedi.

Safranbolu Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile başlatılan, Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği kursu hasat yapacak duruma geldi. Tokatlı SAKEM Şubesinin bahçesinde verilen organik üretim kursunda incelemelerde bulunan ve kurs hakkında bilgi alan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, şöyle dedi:“Halk Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR paydaşlığında açılan Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Kursu’nda kursiyerlerimiz burada hem organik tarım yapmayı öğrenirken hem de İŞKUR İl Müdürlüğünce sağlanan destek ile günlük bütçelerine katkı sağlıyorlar. Burada yetiştirilen ürünler Safranbolu Belediyesine bağlı SAKEM mutfağında pişirilip yetkili komisyonlarca belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere aceze yemeği olarak gönderiliyor. Kursiyerlerin hemen hepsinin kendi bahçeleri mevcut, üretimlerini sürdürdükleri bahçelerinde işin tekniğini uzman eğitmen tarafından öğrenerek daha verimli ürünler elde edebiliyorlar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kursiyerlerimizi kutluyorum.’’

Başkan Köse’ye ziyaretinde İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, Safranbolu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sefer Sonuç ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zülfiye Esraslan Özcan ve SAKEm Koordinatörü Münevver Esen eşlik etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: