BAŞKAN, HIRSIZLARI KURDUĞU GÜVENLİK KAMERASIYLA YAKALATTI

BAŞKAN, HIRSIZLARI KURDUĞU GÜVENLİK KAMERASIYLA YAKALATTI

KARABÜK’ün Eskipazar İlçe Belediye Başkanı Mustafa Yarkan, halk pazarında kaybolan her para sonrası yapılan tüm anonslara rağmen paralar bulunamayınca Pazar yerine güvenlik kamerası yerleştirilmesine karar verdi.  Alışveriş yapan yaşlı bir vatandaşa yanaşıp cebindeki 1500 TL’sini çalan 4’ü kadın 5 kişi kameralardan tespit edildi. 4 kişi polis tarafından kıskıvrak yakalanırken diğer şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor.

İlçede Perşembe günleri kurulan halk pazarına alışveriş için gelen vatandaşlar,  paralarını düşürüp kaybettiklerini zannedip belediye binasına gelerek anons yapılması için müracaatta bulundu. Ancak yapılan tüm anonslara rağmen paralar bulunamadı. Belediye Başkanı Mustafa Yarkan, Pazar yerine ilk etapta 6 güvenlik kamerasının yerleştirilmesine karar verdi. İşçi emeklisi S.K(71) belediyeye gelip 1500 TL’sini kaybettiğini bulunması içinde anons yapılmasını istedi. Anons yapılırken güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Görüntülerde başörtülü 4 kadın tezgahtan domates alan S.K.’ya  yanaşıp etrafını sarıyor. Erkek şüpheli ise pazarcıyı oyalıyor. İçlerinden bir kadın S.K’nın pantolonunun cebindeki 1500 TL’sini alıp uzaklaşıyor. Cebindeki  paralarını bulamayan S.K. ise yaptığı alışverişlerin bulunduğu poşetleri pazarcıya bırakmak zorunda kalıyor. Zabıta ekipleri, 1 hafta sonra şüphelilerin pazaryerine gelebileceği düşüncesiyle güvenlik kameralarını canlı olarak izlemeye başladı. Güvenlik kameralarından Pazar yerine aynı elbiselerle geldikleri tespit edilen  3’ü bayan biri erkek 4 şüpheli polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Adliyeye sevk edilen G.G(26) ile kadın şüpheli Ç.İ(38) tutuklanırken diğer kadın şüpheliler A.A.(31) ve S.İ(32), adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 kadın şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor. Polis, çalınan 1500 TL’yi yaşlı adama teslim etti.

Eskipazar Belediye Başkanı Mustafa Yarkan,  Pazar yerinde ufak tefek para kaybolmaları noktasında zabıta amirliğine müracaatlar olduğunu, son zamanlarda ise bu şikayetlerin artmaya başladığına dikkat çekti. Güvenlik kamerası yerleştirmeye karar verdiklerini ve İlk etapta Pazar yerinin 6 noktasına güvenlik kamerası yerleştirdiklerini belirten Yarkan,’’ Bu sayı 12’ye kadar çıkacak. En son bir vatandaşımızın emekli maaşı kadar bir para kayboldu. Her zaman olduğu gibi parayı bulanların zabıta amirliğimize müracaat etmeleri için anons ettirdik. Kamera sistemleri de yeni takılmıştı. Zabıtalarımız akşam kameraları kontrol ediyor. Görülüyor ki  5 kişilik bir suç örgütü vatandaşımıza bir operasyon yapıyor. Onun emekli maaşına resmen el koyuyor. Bir sonra ki hafta artık pazarda güvenlik kameralarını canlı olarak izleyen zabıtalarımız, aynı şahısları görüyor. Şahıslar yakalanıyorlar. Pazar yerimiz artık daha güvenli. Sadece Pazar yeri değil ilçemizin değişik yerlerine de kamera yerleştirdik. Küçük, şirin ilçemiz artık bu teknolojinin getirmiş olduğu rahatlığıyla çok daha güvenli bir hale gelmiş oldu’’ dedi.

Pazar esnafı da güvenlik kameralarının takılmasından memnuniyetini dile getirerek, pazarın artık daha güvenli olduğunu belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: