AKŞENER KARABÜK’TE

AKŞENER KARABÜK’TE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili, “İstanbul’u biliyorsam, İstanbullu iradesinin gaspına ‘evet’ demeyecektir. İradesinin araklanmasına onay vermeyecektir. İddia ediyorum AK Parti’ye oy vermiş seçmen dahi bu seçimde sayın İmamoğlu’na oy verecektir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, akşam saatlerinde Karabük’e gelerek partisinin il başkanlığı binasını ziyaret etti. Partililerle sohbet eden Akşener, “Hızlı bir seçim dönemi geçirdik. Seçim bitti derken bitmediği anlaşıldı. Çok sert, insanları dışlayan, hakaret eden, iftira eden bir dille seçim çalışması yapıldı. AK Parti İstanbul seçimini kazanıncaya kadar seçim yapacak gibi bir durum söz konusu” diye konuştu.

Aşener, daha sonra Safranbolu’ya geçerek partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftara katıldı. Burada konuşan Akşener, mikrofon ile ilgili sorun çıkmasıyla, “Neyse ben bu zorluklara piştim. Her gittiğim bir yerde mutlaka bir sorun çıkar. Kimi yerde elektrik kesilir. Kimi yerlerde içeri almazlar” dedi. Kısmen sorun giderilirken Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Artık Türkiye’nin demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, adalete ve ekonomiye odaklanması lazımken maalesef İstanbul’la ilgili süreç bu hale geldi. Yani içimden bir ses diyor ki; Ey Akşener ver grubuna bir talimat bir kanun teklifi getirsinler. İstanbul’da sayın Erdoğan’ın dediği oluncaya kadar seçim yapılsın. İstenen bu gibi görünüyor.”

‘DAHA BÜYÜK BİR FARKLA İMAMOĞLU KAZANACAK’

İstanbul’da seçim ne olacak diye herkesin kendisine sorduğuna dikkat çeken Akşener, “İstanbul’da Allah’ın izniyle Ekrem İmamoğlu kazanacak. Bunu sadece İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olarak söylemiyorum. İstanbul’da ikamet eden İstanbullu bir seçmen olarak söylüyorum. İstanbul’da AK Partiye, MHP’ye oy veren seçmende daha önce Ekrem beye oy veren seçmende iradelerine karşı yapılan bu gaspı, milli iradenin gaspına yönelik olan bu tutumu vicdanlarında hissettikleri için göreceksiniz daha büyük bir farkla sayın İmamoğlu kazanacak.”

‘GELEN TOKAT ATIYOR, GİDEN TOKAT ATIYOR’

Ekonomiyi ve dış politikayı eleştiren Akşener, “İstanbul seçimleri üzerinden bir konuşma yapmak yerine her birimizin mutfaktaki yangını nasıl söndüreceğimize, iktidara hangi tavsiyelerde bulunacağımıza, çiftçinin durumunun nasıl çözülmesi gerektiğine, dış politikadaki bu sıkışmayı nasıl aşmamız gerektiğine, her evde 1 ya da 2 gencin iş beklediği Türkiye’de, buna karşın işsizliğin aydan aya arttığı bir Türkiye’de İstanbul’da yenilenen seçim yerine bunları konuşmamız gerekirdi. İstanbul’un parasından vazgeçemiyorlar anladık. Dış politikada Türkiye’nin içinde bulunduğu çarklardan bize ait saygın bir tutumla dışarıya çıkamıyorlar. Türkiye, Rusya ile Amerika arasında posta döndü. Gelen tokat atıyor giden tokat atıyor. S-400 diye bir füze sistemi almaya kalkışıldı Amerika hopladı. Şimdi hem Trump’ı hem de Putin’i razı edebilmek için heyetler gidiyor, heyetler geliyor. Akla ve mantığa uymayan kafaya göre ben dedim oldu tavırlarıyla dış politika bu vaziyette. Dış politikadan içe çevirdiğiniz zamanda kardeşin kardeşe düşman edilmeye çalışıldığı bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bütün bunların neticesinde sizden ricam; birbirinize düşman olmayacaksınız, kardeşlerinizle karşı karşıya gelmeyeceksiniz, komşularınızla düşman olmayacaksınız. Hayat o kadar kısa ki kopup gidiyor. Geride bırakılması gereken bir hoş sedadır. Allah hepimizin öldükten sonra arkamızdan cemaatin iyi insandı demesini nasip edecek işler yapmamızı nasip etsin” diye konuştu.

‘SAYIN İMAMOĞLU’NUN KARŞISINA SAYIN ERDOĞAN ÇIKTI’

Akşener, İstanbul’da seçimleri İmamoğlu’nun kazanacağını ileri sürerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sayın Binali Yıldırım’ın adaylığının önde olduğu bir seçim dün olmadığı gibi bugün de olmayacak. Sayın İmamoğlu’nun karşısına sayın Erdoğan’ın çıktığı bir mücadele biçimi yaşanacak. Devletin tüm imkanları burada olacak. Burada sadece insanların, seçmenin, İstanbullunun duası, desteği, inancı dışında bir şey yok. İstanbul’u karış karış gezmiş bir insan olarak İstanbul’u biliyorsam İstanbullu iradesinin gaspına ‘evet’ demeyecektir. İradesinin araklanmasına onay vermeyecektir. İddia ediyorum AK Parti’ye oy vermiş seçmen dahi bu seçimde sayın İmamoğlu’na oy verecektir.”

‘GEREĞİ SANDIKTA YAPILACAKTIR’

Esenler Belediye Başkanını eleştiren Akşener, “Bir diğer taraftan çok çirkin bir dilin devam edeceği anlaşılıyor. Ben Rizeli birisiyle evliyim. Yani Rize’den Kocaeli’ne taşınmış bir ailenin oğluyla evliyim. Rize zamanında Trabzon’un ilçesiydi. Siz Trabzonlulara utanmadan Rum derseniz eğer çok büyük bir iftira olur. Çok çok yanlış bir şey olur. Ama günümüze getirirsek sayın Erdoğan’a, sayın Soylu’ya, sayın damat bakana Rum demiş olursunuz. Dolayısıyla bu ayıbı, bu çirkinliği umuyorum ki sayın Erdoğan bu belediye başkanını görevden almak ya da istifa etmesini sağlayarak bu ayıbı temizlemelidir. Eğer temizlemezse bu hukuki cezayı kendisine vermezse bende bir Karadeniz gelini olarak biliyorum ki bir inattırlar bir inattırlar. Gereğini gerçekten sandıkta yapacaklardır. Kendilerine çeki düzen vermedikleri takdirde gelecek Ramazan’da burada bu sofrada bir araya geldiğimizde iddia ediyorum çok başka şeyler konuşuyor olacağız.’’ dedi.

Akşener, daha sonra kentten ayrıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: