3 NİSANI KUTLADIK

3 NİSANI KUTLADIK

KARDEMİR’in temelinin atılması ve Karabük´ün kuruluşunun 82´nci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kent Meydanı’nda düzenlenen törende Karabük Valisi Fuat Gürel, Atatürk Anıtı´na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından il genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Öğrenciler Kardemir ve Karabük konulu şiirlerini okudu.

‘BU ŞEHİR KARDEMİR İLE VAR OLMUŞ’

Karabük Valisi Fuat Gürel, ’’Kardemir’i ne kadar ileriye taşıyabilirsek, üzerinde ne kadar yoğunlaşabilirsek ülkemizin, şehrimizin ve bölgemizin kalkınmasına da bir o kadar destek vermiş olacağız. Bu şehir Kardemir ile var olmuş, Kardemir ile inşallah geleceğe taşınacak. Kardemir’in ötesinde Karabük belli bir yere gelmiş, bölgemizin en önemli sanayi, turizm, bilim ve eğitim şehri olmuştur. İnşallah önümüzdeki süreçte hem bu değerleri geliştirmeye çalıştıracağız, hem de yeni vizyonlar kazandırmaya, ülkemizin  bu bölgesine ve şehrine bir şeyler daha ilave etmeye çalışacağız.’’dedi.

Buradaki programın sona  ermesinin ardından  Karabük Üniversitesi Sezer Güleç Sanat Galerisi´nde 1970 ve 1980´li yıllara ait kıyafet ve eşyaların yer aldığı ´Sandıktan çıkanlar´ adlı serginin açılışı gerçekleştirildi. Kemal Güneş Caddesi´nde halk oyunları gösterisi ve Safranbolu Güzel Sanatlar Lisesi Gençlik konseri düzenlendi.

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: