1’İNCİ ULUSAL SAFRANBOLU EKONOMİ ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ BAŞLADI

1’İNCİ ULUSAL SAFRANBOLU EKONOMİ ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ BAŞLADI

KARABÜK Üniversitesi’nde 3 gün sürecek 1’inci Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi başladı.

Üniversite’nin 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda yapılan kongrede “Safran Ekonomisi” ve “Safranbolu’da dericilik” konuları ele alındı.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Üniversitesi’nin 10 yılda gelişerek, Türkiye’de parmakla gösterilen, faaliyetleriyle dikkati çeken bir üniversite haline geldiğini söyledi.

Gençlere güvenilmesi gerektiğini ve onların omuzlarına çok önemli sorumluluklar yüklenildiğinde, görevlerini ve hizmetlerini başarıyla yerine getireceklerini ifade eden Şahin, ’’O nedenle İstanbul’un 21 yaşında Fatih Sultan Mehmet tarafından alındığını da hiçbir zaman unutmamalıyız. Gençlerimizin çok önemli işler başaracağı gerçeğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimize bir görev verildiğinde çok başarıyla o görevlerini yerine getireceklerine inanıyoruz’’ diye konuştu.

TABAKHANE’YE İTİRAZIM VAR

Eğer tabakhane’yi Safranbolu’da yeniden faaliyete geçirelim diye düşünüyorsanız buna biraz itirazım var diyen Şahin,’’ Çünkü bakanlık yaparken İstanbul’da Kazlıçeşme’de belki de Türkiye’nin en geniş tabakhaneleri vardı. Oradaki işletmelerden birinin avukatlığını yapıyordum. Zaman zaman oraya gittiğimde onun çevreye yaymış olduğu koku hala burnumdadır. Dolayısıyla Safranbolu gibi turizm ve tarih kentine tekrar tabakhane gibi bir faaliyeti ortaya koyarsanız, özellikle yabancıların Safranbolu’ya tekrar gelmeleri hususunda ki kanaatini caydırmış olursunuz’’ dedi.

SAFRAN YETİŞTİRİCİLİĞİN YAYGINLAŞTIRILMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKLİ

Osmanlının son dönemlerinde Safranbolu’da 40 köyde safran yetiştirildiğini, şimdilerde ise sadece 6 köyde üretim yapıldığına dikkat çeken Şahin, şöyle dedi:

‘’80 bin safran çiçeği, yarım koli safran ürünü haline gelir. Tabii ki zor bir iş. Madem ki Yunanistan, İtalya, İspanya bu işi yapıp ciddi paralar kazanıyor, biz de bunu devlet olarak, hatta hükümet olarak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak önemsemeliyiz. Bu nasıl yaygınlaştırabilir? Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımızı yeniden safran yetiştirmeye nasıl yönlendirebiliriz? Bu konuda bir çalışma yapılması gerektiğine inanıyorum. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bu konuyu tartışmayı, gündeme getirmeyi arzu ediyorum.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: