18’İNCİ ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

18’İNCİ ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Safranbolu’da ‘Kültürel Miras ve Korumacılık’ temasıyla bu yıl 18’incisi düzenlenen ‘Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ açılış programı ile başladı. Festival kapsamında konser veren ünlü şarkıcı Emre Aydın hayranlarını coşturdu.
Köyiçi mevkiinde bando eşliğinde başlayan kortej yürüyüşüne katılanlar Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü. Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda yapılan törende konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, Safranbolu’nun hem Türkiye’de hem de dünyada önemli bir değer olduğunu söyledi. Safranbolu’nun bugüne gelmesinde herkesin emeği olduğunu belirten Ürkmezer şöyle dedi:
“Safranbolu’da insanlarda koruma bilinci olmasaydı ne ilçe bu hale gelirdi ne belegesel film fesitivali yaşayabilirdi ne de UNESCO Sfaranbolu’yu kültürel miras olarak kabul ederdi. Safranbolu’nun geçmişten bu güne ve geleceğe olan yolculuğunda bizler sadece katkıda bulunuyoruz. Festivalimiz bundan sonra da inşallah devam edecek. Başta sanatcılarmız olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerleriden festivalimize katılan herkese hoşgeldin der, teşekkür ederim.” Ürkmezer, Recep Aktuğ, Engin Çağlar,Anta Toros, Meral Orhonsoy, Devlet Devrim ve Nilüfer Aydan gibi bazı yeşilçam oyuncularıyla birlikte 3 gün sürecek olan festivalin meşalesini yaktı. Daha sonra Türk Sinemasının 100’üncü Yılı “Gala Film Gösterimi” yapıldı.
EMRE AYDIN 10 BİN KİŞİYİ COŞTURDU
Şarkıcı Emre Aydın, festivalin açılışında konser verdi. Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’ndaki konseri yaklaşık 10 bini kişi izledi. Emre Aydın, sevilen şarkılarıyla alanı tamamen dolduran hayranlarını coşturdu. Özellikle genç kızlar şarkıcıya sevgi gösterilerinde bulundu. Meydan çevresindeki apartmanlardaki evlerinin balkonlarına çıkanlar şarkılara eşlik etti. 5 katlı bir apartmanın çatısına çıkan 2 genç ise polis tarafından indirildi. Kaymakamı Ürkmezer, konser sonunda şarkıcıya Emre Aydın’a Safranbolu maket evi ve çiçek verdi. Festival pazar günü sona erecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: