KAZA SONRASI KORKUTAN OLAY

KAZA SONRASI KORKUTAN OLAY

KARABÜK’ün Eskipazar ilçesinde kontrolden çıkarak çaya uçan kimyasal madde yüklü tankerin sürücüsü öldü. Kimyasal maddenin döküldüğü alanda balık ölümleri yaşandı.

Kaza, saat 09.00 sıralarında Karabük- Çankırı karayolu Musaefendi Köprüsü’nde meydana geldi. Çankırı yönüne giden Özcan Tunalı (47) yönetimindeki 77 DD 659 plakalı kimyasal madde yüklü tanker, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu yaklaşık 10 metreden Çerkeş Çayı’na devrildi. Tankerde bulunan kimyasal madde çaya aktı.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, özel kıyafetler giyerek tankere yaklaştı. Tankerin altında vücudunun bir bölümü su içinde kalan sürücü Özcan Tunalı’nın öldüğü belirlendi. Kimyasal maddenin döküldüğü alanda ise çok sayıda balık ölümleri yaşandı. Yapılan incelemenin ardından Özcan Tunalı’nın cesedi Eskipazar Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Jandarma ve polis ekiplerinin cep telefonuyla ulaştığı firma yetkilisinden, tankerin taşıdığı kimyasal maddenin su arıtmada kullanılan ‘Demir 3 Klorür’ olduğunu öğrendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, bölgeye gelerek çalışma başlattı.

ÇİFTÇİLERE UYARI

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde, Karabük-  Çankırı yolunda sürücüsünün kontrolünden çıkan kimyasal madde yüklü tankerin Çerkeş Çayı’na devrilmesinin ardından muhtarlar, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun talimatıyla çiftçileri uyardı. İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca 20 kilometrelik alanda, 3 gün süreyle hayvanlar için suyun kullanılmaması, tarım alanlarındaki suyun kullanılmaması, balık avlanılmaması ve yüzmek için çaya girilmemesi yönünde alınan karar çiftçilere bildirildi. Karabük’ün Ovacık ile Çankırı’nın Çerkeş kaymakamlıklarına ve Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü’ne konu hakkında bilgi verildi.

Firma yetkilileri, tankerden sızan kimyasal maddenin, su arıtmada kullanılan ‘demir 3 klorür’ olduğunu belirtti. Bölgedeki hidroelektrik santralden kontrollü olarak su bırakılıp, kimyasal maddenin seyreltilmesine çalışılacağı bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Karabük Valiliği’nden Eskipazar’da, kimyasal madde yüklü tankerin çaya devrilmesiyle ilgili açıklama yapıldı. Gerekli önlemlerin alındığı belirtilen yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“İlimiz Eskipazar ilçesi Hamamlı Köyü İsmetpaşa mevkisinde meydana gelen trafik kazasında kimyasal madde yüklü araçtan Hamamlı çayına sızıntı olması nedeniyle Hamamlı çayı boyunca koruma hattı oluşturulmuştur. Oluşturulan bu hat boyunca Valiliğimizce ikinci bir duyuru yapılana kadar, söz konusu çaydan hayvan sulanmaması ve içme suyu olarak kullanılmaması büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın yüzme, balık avlama ve benzeri nedenlerle oluşturulan hat boyunca su ile temas etmemeleri çay içerisinde ölmüş balıkların vatandaşlarımız tarafından toplanılmaması ve tüketilmemesi gerekmektedir. Kirlenme nedeni ile çaya akış istikametine göre, çevre il ve ilçeler ile ilimiz tüm resmi kurum ve kuruluşların ve köy muhtarlıklarımız bilgilendirilerek gerekli önlemler alınmıştır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: